Viime kirjoittelusta onkin kulunut jo tovi ja nyt onkin jo kevät ihan oven takana...

Heti vuoden alussa korkattiin näyttelyvuosi uusin näyttelysäännöin Kajaanissa, jossa Roosa oli NUO ERI1, SA, PN4.

Veeran kanssa oli tarkoitus osallistua 15.1 pidettävänä ajokokeeseen, mutta se peruttiin kovan pakkasen takia.

Tammikuun lopulla pyörähdettiin Roosan kanssa Turun näyttelyssä josta tuloksena NUO EH. Tuomarin mielestä koirassa kaikki muu oli sieltä jostain ja syvältä, mutta erinomaiset korvat!

 

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna oli KoiraExpossa ja seuraavana viikonloppuna kasvattajan jatkokurssilla hakemassa aika tärkeääkin tietoa. Joskus voi sanoa et todellakin tieto lisää tuskaa. Paljon tuli taas opittua koiraa koskevasta lainsäädännöstä sekä kasvattajan vastuusta.

Veeran juoksutkin alkoivat vihdoin ja viimein, mutta pentuja ei tällä kertaa ole tulossa, sillä astutus meni hieman myöhäiseksi. Juoksut olivat viikon lyhyemmät kuin aikaisemmin ja suunniteltu astutus päivä ei ollutkaan sitten enää paras. Nyt jäädään vain odottamaan seuraavaa juoksua ja silloin vieraillaan sulhon luona vaikka joka päivä jos on tarvis. Malttia vain kaikille pennun jo alustavasti varanneille.

Roosa palkittiin Pohjois-Savon Ajokoirayhdistyksen vuoden 2010 näyttelykoirana. Tyttö jatkaa ukkinsa tassun jäljissä!

 

Viime viikonloppuna oltiinkin Valkealassa ryhmänäytelyssä ja siellä Roosa oli hienosti NUO ERI1, SA, PN1, SERT, VSP. Tuomarina toimi Jaana Hartus ja täytyy sanoa, että ROP:n saanut uros oli aikas komia! Eli huonolle ei hävitty!

Ylihuomenna lähdetäänkiin vaihteeksi hieman Suomen rajojen ulkopuolelle ja suuntana on Latvian Voittaja näyttely. Seuraavana viikonloppuna piipahdetaan Liettuan Voittaja näyttelyssä. Sitten olisikin vuorossa ajokoirien päänäyttely Joensuussa ja seuraavana viikonloppuna olisi vielä suuntana Hausjärven ryhmänäyttely.

Veerankin kanssa voisi nyt suunnitella joitakin näyttelyitä kun ei jäädäkään mammalomalle!

Aurinkoisia ja lämpimiä kevät päiviä kaikille,

Tanja