Vihdoin on jo joulukuu, tosin kovin ei siltä näytä kun vettä sataa ja koko ajan on harmaata ja ankeata.

Veeran kanssa ei päästy viime viikonloppuna kokeisiin niin kuin olisin toivonut. Minna kävi hieromassa Veeran lauantaina ja jumit saatiin aukaistua. Iso kiitos siis Minnalle!

Nyt vain sitten odotetaan, että ne juoksut tulisivat ja menisivät, jotta ne eivät sitten sotkisi ensi vuoden koe suunnitelmia.

 

Roosakin on jo Veeran kokoinen ja näyttely juttuja on hieman harjoiteltu aina samalla kun Kuopiossa olen pyörähtänyt. Seisominen sujuu ihan hyvin, mutta kun Roosa ei käsitä että ravillakin voi juosta eikä touhottaa menemään niin paljon kuin kintuista lähtisi.

 

Viime viikonloppuna tuli taas treenattua myös Roopea ja Ninniä tottiksen osalta ja tyytyväinen olen treeneihin. Roopella on alkanut löytyä se oikea paikka tuossa sivulla ja jäävät liikkeet meni upeasti.  Luokesetulossa poika meinaa ennakoida ja tuleekin eteen vinoon. Nyt vain pelkkiä eteen tulemisia ja sivulle siirtymiset jätetään taas vaihteeksi tauolle. Henkilöryhmääkin täytyy harjoitella ja paljon, koska ryhmä on sellainen, jossa poika paineistuu. Eli siedätystä siedätystä!

Mutta seuraaminen on tosiaan hyvällä mallilla ja onhan sen eteen paljon jouduttu töitä tekemäänkin, joten mukava on nähdä ettei ole turhaan päätä seinään hakattu!

 Ninnin kanssa ollaan myös edistytty. Saalis on saatu ihan mukavasti esiin ja seuraaminen on ihan kivan oloista. Oikea paikka alkaa myös Ninnillä löytyä ja hyvin alkaa jo padota tottiksen aikana.

Noutoja pitäisi molemmilla aloittaa treenaamaan talven aikana ja varsinkin Roopella tarkoitus saada kisakuntoon asti.

Jotenkin minulla on sellainen kutina, että Ninnin kanssa tulee nämä perus narttumaiset kujeet esiin varmasti myös noudoissa, mutta onneksi koira on ahne!  On taas Ninnin kanssa huomannut miten kieroja nartut voi olla ja kun kaiken lisäksi neidillä on tällä hetkellä pientä uhmaa havaittavissa...

Mutta saas nähdä mitä talven aikana saadaan tottikseen väkerrettyä...

 

Ensi vuoden tavoitteitakin tässä on tullut jo itselleen asetettua.

Veeran kanssa tavoitteena olisi saada ajokokeista edes yksi ykkönen alkuvuoden aikana ja mahdollisesti ne puuttuvat sitten ensi syksyllä.

Näyttelyissä olisi tarkoitus pyörähtää Veeran ja Roosan kanssa muutamassa kotimaan näyttelyssä sekä Ruotsissa ja Virossa. Norjakin hieman houkuttaa, mutta katsotaan nyt.

Roosan kanssa olisi tarkoitus myös mahdollisesti startata ensimmäisissä ajokokeissa ensi syksynä tai vuoden 2011 alussa.

Roopen kanssa olisi tavoitteena päästä sinne jälkikisoihin ensi kesänä ja sinne tavoitteellisesti treenataan. Koiran terveys näyttää tällä hetkellä hyvälle (puuta koputtaen), joten tavoitteita uskaltaa jo hieman asettaa.

Ninnni kanssa tavoitteena saada rakennettua tottista enemmän kisakuntoon ja samoin jälki. Ensi kesän tavoitteena olisi aloittaa hakutreenit tytön kanssa ja näin myös meikäläisen täytyy opetella rullalla tapahtuva ilmaisu... Jännitystä on siis todellakin luvassa!

Ja tavoitteena saada tietysti myös kasvatit aktiivisiksi ja pyörähtämään muutamassa näyttelyssä.

 

Veeran seuraavan pentueen uros ehdokastakin olen miettinyt ja tutkimustyötä onkin tehty! Yhdistelmästä lisää sitten lähempänä ajankohtaa, joka tulee näillä näkymin olemaan loppuvuodesta 2010 tai alkuvuodesta 2011.

 

 Mutta hyvää joulun odotusta kaikille! Ja tietysti myös tulosrikasta vuotta 2010!!!